2020-12-07 07:48:55• hírek • Agerpres

Ciolacu: Kizárt, hogy a PSD és a PNL közösen alakítson kormányt

Fotó: facebook.com/CiolacuMarcel
Fotó: facebook.com/CiolacuMarcel

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szerint kizárt, hogy a PSD és a PNL közösen alakítson kormányt. Marcel Ciolacu ugyanakkor azt mondta, várja, hogy Ludovic Orban mondjon le a miniszterelnöki tisztségről, "mert a román emberek ezt kérték szavazatukkal".

A Románia TV vasárnap esti műsorában arról kérdezték Ciolacut, fennáll-e annak a lehetősége, hogy PSD-PNL-kormány alakuljon. "Én már a választási kampány alatt kijelentettem: kizártnak tartom, hogy a PSD és a PNL közösen alakítson kormányt. A románok választása egyértelmű. Új szakaszba lépett az ország" - válaszolt a PSD elnöke, aki szerint kizárólag egy nemzeti egységkormány esetén képzelhető el a közös kormányzás. Ciolacu hozzátette, várja, hogy kiderüljön, pontosan milyen arányban oszlanak meg a szavazatok a pártok között.


"Én mindenekelőtt azt várom, hogy Ludovic Orban mondjon le a miniszterelnöki tisztségről. A román emberek ezt kérték tőle szavazatukkal" - nyomatékosította.


Arra a felvetésre reagálva, miszerint ismét Orbant nevesíthetik kormányfőjelöltnek, Ciolacu így válaszolt: "Isten ments! Ez azt jelentené, hogy semmit nem értünk abból, amit a román emberek akarnak, nem értjük, mit jelen a demokrácia". 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: